Cursus Esoterische Genezing

Verdere data voor 2024 zie onderaan

Ieder mens heeft naast het fysieke lichaam een aantal subtiele lichamen, die het fysieke lichaam omgeven en doordringen. De subtiele lichamen zijn het etherische lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam, het causale lichaam en de spirituele lichamen.
Deze subtiele lichamen vormen de blauwdruk voor het fysieke lichaam. Verstoringen en blokkades in de subtiele lichamen, leiden tot verstoringen en blokkades in het fysiek lichaam. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten, ziektes, emotionele en mentale problemen.
Op een hoger niveau kan dit gezien worden als dat de ziel of Goddelijke essentie zijn energie en positieve kwaliteiten niet meer uit kan drukken via de lagere vormlichamen.

Healen of genezen betekent heel maken of heel worden. Esoterische genezing betekent heel worden op het niveau van en tussen alle lichamen, zodat de ziel of Goddelijke essentie zich volledig uit kan drukken in onze levens.
Zo wordt dan ook de eerste wet van Esoterische genezing omschreven als :
”Alle zieke is het gevolg van geremd zielenleven”.
Dit geld voor alle vormen in alle rijken.

De kunst van het genezen bestaat uit het vrijmaken van de ziel, zodat haar leven kan stromen door de verzameling van organismen welke de een of andere bijzondere vorm samenstelt..

In esoterische genezing werkt de healer om het energieveld van de persoon die healing vraagt te herbalanceren. De healer verbindt zich hiervoor met de Goddelijke bron, de ziele-groep en de ziel van de cliënt en bied hulp bij het oplossen van het innerlijke conflict tussen de persoonlijkheid en zijn innerlijk spiritueel zelf/ ziel. De ziel wordt gezien als de genezer van de vorm.

In deze cursus werken we met het boek Esoterische genezing van Alice Bailey. Dit is een diepzinnig boek over genezing doorgegeven door de Meester Dwahl Kuhl. Een Geascendeerde Meester gespecialiseerd in het werken met energieën, zowel aardse als planetaire en kosmische.

Onderwerpen in deze cursus

Onderwerpen die o.a in deze cursus naar voren komen:

 • Oproepen van de ziel als de healer in de vorm om elk deel van de persoonlijkheid een doorstroming van zielelicht te geven en in elke persoon te ontdekken wat zijn healingproces voorkomt
 • Zelfbewustzijn en zelf-healing.
 • Het begrijpen van de subjectieve oorzaken van ziekten.
 • Subtiele lichamen en chakra’s.
 • Functie en doel van energiedriehoeken.
 • Begrijpen van de tien wetten en zes regels van esoterische genezing.
  Hoe de ziel van de healer te verbinden met de ziel van de cliënt.
 • Meditatie en het bouwen van de antakarana.
 • Het gebruiken van esoterische genezing naast complementaire healing-technieken, zoals bijvoorbeeld chirurgie of een psychologisch consult.
 • De energetische oorzaken van ziekten.
 • De zeven stralen en hun conditionerende werking op ziekten en gezondheid.
 • De waarde van groepsbewustzijn.

Geplande data 2024:

Lestijd : Zaterdagen van 10.30 – 13.30 uur

Data : 27 januari, 24 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei, 22 juni,  13 juli, 21 september, 26 oktober, 30 november, 21 december
(11 lessen)
Lesgeld : € 420,-

Locatie

Wethouder Ramstraat 28 1107CN Amsterdam Z-O

Voor meer informatie: Telefoon 020 452 71 01 | E-mail: Hilda Heidsma

Jaren ervaring

Hilda Heidsma werkt al meer dan 30 jaar met Subtiele energieën, Engelen en Lichtwezens.

More services