Kundalini yoga wordt ook wel de moeder van de yoga genoemd.

Het is een duizenden jaren oude vorm van yoga die stamt uit een tijd dat alle yogasystemen nog een geheel vormden. Het woord yoga betekent verbinding. Door yogabeoefening verbinden we ons (opnieuw) met alle aspecten van ons wezen en met alle manifestaties van de schepping.

Regelmatige yogabeoefening maakt ons lichaam sterk, vitaal en soepel en maakt ons zenuwstelsel krachtig. Het laat onze lichaamsenergie goed doorstromen. Kundalini yoga helpt ons om ons lichaam en onze geest meer te ontspannen en om ons bewustzijn te zuiveren van belemmerende emotionele en mentale patronen, Hierdoor worden we ons bewuster van onze scheppingskracht en de richting in ons leven. Yoga helpt je om je intuïtie te ontwikkelen en een bewust en spiritueel leven te leiden te midden van de maatschappij

Kundalini yoga is een dynamische vorm van yoga. In de yogales wordt aandacht besteed aan lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en mudra’s (houdingen voor de armen en handen). Ook wordt er gewerkt met meditaties.

Meditatie reinigt het onderbewustzijn. Bij de oefeningen en meditaties wordt vaak gebruik gemaakt van mantra’s. Mantra’s zijn bepaalde klankcombinaties die een diepe uitwerking hebben op ons hele wezen. Ze helpen ons om angst te overwinnen en blokkades in onszelf op te ruimen. Na het beoefenen van een Kundalini yoga kriya (serie opeenvolgende oefeningen) volgt een diepe ontspanning.

Lestijden in Amsterdam

Dag: Maandag 
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Kosten: €35,- per maand

Dag: Woensdag 
Tijd: 17.00 – 19.00 uur

Kosten: €50,- per maand

Dag: Vrijdag 
Tijd: 10.30 – 12.00 uur

Kosten: €35,- per maand

Adres: 
Wethouder Ramstraat 28
 
Amsterdam Zuid – Oost

Het is mogelijk om voor € 10,- een proefles te doen.

Voor meer informatie bel 020 – 452 71 01
E-mailen kan ook via deze link >> Manvir Kaur.